Αθήνα, 28 Ιουλίου 2023. Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. με τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών

Αθήνα, 28 Ιουλίου 2023. Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. με τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών

Στις 28 Ιουλίου, ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνοδευόμενος από το Σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. δρ. Κώστα Μυγδάλη, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και εγνωσμένου κύρους επιστήμονα, κ. Μιχαήλ Κωνσταντίνο Σταθόπουλο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας καλωσόρισε τον επικεφαλής του διεθνούς θεσμού των Ορθοδόξων κοινοβουλευτικών και ενημερώθηκε για την τριαντάχρονη πορεία και το έργο της Δ.Σ.Ο., αλλά και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Οργάνωσης σχετικά με την προαγωγή του ρόλου των χριστιανικών αξιών στην Ευρώπη και τον Κόσμο.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ αναφέρθηκε στις διαχρονικά επιδιωκόμενες σχέσεις εμπιστοσύνης που οικοδομεί ο θεσμός των Ορθοδόξων βουλευτών με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και ερευνητικούς φορείς της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη σύναψη του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της ΔΣΟ και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αποτέλεσε τη βάση στενότερης συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι ο Τόμος «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο», ο οποίος έχει μεταφραστεί, ήδη, σε 14 γλώσσες και διανεμηθεί σε χιλιάδες αντίτυπα σε πολλές χώρες, στις οποίες έχουν γίνει επίσημες παρουσιάσεις, ενώ έχει επιδοθεί σε διακεκριμένες προσωπικότητες, όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρόσφατες δραστηριότητες της Δ.Σ.Ο., ενώ ευχαρίστησε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο που του προσέφερε την ελληνική έκδοση του Τόμου για τους Ναούς της Αγίας Σοφίας.

Related Articles

Back to top button