ΑΘΗΝΑ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020. ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (Δ.Σ.Ο.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟ

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) Βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, εκ μέρους της Δ.Σ.Ο. απέστειλε στο Πατριαρχείο Σερβίας το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα:
«Με ανείπωτη θλίψη, η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) προπέμπει σήμερα τον Μακαριστό Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο. Τον συνοδεύει ο σεβασμός όλων μας. Συνεργαστήκαμε σε πολλά μέτωπα ανάγκης και φανέρωσης της αλήθειας της Εκκλησίας του Χριστού και γνωρίσαμε από κοντά την αφοσίωσή του. Ο εκλιπών, στα χρόνια της Πατριαρχείας του, εξέφρασε τα βαθιά ορθόδοξα αισθήματα του Σερβικού Λαού, καθώς και την ελπίδα του για ένα καλύτερο αύριο. Αγωνίστηκε μέχρι σήμερα χωρίς να φείδεται κόπων για την ενότητα της Μιας και Αδιαίρετης Εκκλησίας του Χριστού και για τα προβλήματα που απασχολούν το σύγχρονο κόσμο. Η αυταπάρνηση του δεν περιορίστηκε ούτε κατ’ ελάχιστον τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, που διανύουμε. Στη μέλλουσα κρίση τον συνοδεύει η Αγάπη όλων των ορθόδοξων».  
Στην εξόδιο ακολουθία, την Δ.Σ.Ο. θα εκπροσωπήσει Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία υπό το μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο., Μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Aleksandar Čotrić.

Beirut Lebanon Explosions Photo – New York Times

Patriarch Irinej of Serbia photo – OrthodoxTimes.com

  Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2020. Συλλυπητήρια της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) για την εκδημία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο

Related Articles

Back to top button