ΑΘΗΝΑ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο. ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2022. Ανακοίνωση της Ηγεσίας της Δ.Σ.Ο. για τις τρέχουσες εξελίξεις που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων


«Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) εκφράζει την ανησυχία και την αντίθεση της σε κάθε μορφής απόπειρα διατάραξης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Παλαιφάτου Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ιερή Πόλη της Ιερουσαλήμ. Υποστηρίζουμε ότι το απαραβίαστο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Πόλη της Ιερουσαλήμ αποτελεί κομβικό στοιχείο για την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή».
Τα παραπάνω υπογράμμισαν ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. κ. Sergei Gavrilov στην ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού αναφορικά με τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Οι επικεφαλής του Διεθνούς Θεσμού κατήγγειλαν σε όλους τους τόνους τις «έκνομες και τρομοκρατικής φύσεως ενέργειες εξτρεμιστικών παρακρατικών ομάδων στο Ισραήλ εναντίον των χριστιανών», οι οποίες «εντάσσονται στην περαιτέρω εκδίωξη του χριστιανικού στοιχείου από την Αγία Γη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής εντάσσονται στην περαιτέρω εκδίωξη του χριστιανικού στοιχείου από την Αγία Γη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής», ενώ εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους προς τον Προκαθήμενο του Παλαιφάτου Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ’.
Οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Δ.Σ.Ο. προέβησαν επίσης σε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα και τα νομοθετικά σώματα των εμπλεκομένων μερών να εγκύψουν στην «δοκιμασία που υφίσταται το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και οι άλλες χριστιανικές Εκκλησίες από τους εξτρεμιστικούς κύκλους».
Η δήλωση-έκκληση της ηγεσίας της ΔΣΟ εστάλη στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας κ. Ζοζέπ Μπορέλ, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Ναφτάλι Μπένετ, τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ και τους επικεφαλής του ευρωκοινοβουλίου, της Κνεσέτ και του κοινοβουλίου της Ιορδανίας και του Λιβάνου. Η δήλωση-έκκληση εστάλη, επίσης, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, ενώ κοινοποιήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιόχειας και Ιεροσολύμων, τις αυτοκέφαλες ορθόδοξες εκκλησίες και το Βατικανό.
Υπενθυμίζεται ότι στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της διακοινοβουλευτικής οργάνωσης ορθοδόξων βουλευτών βρίσκεται η αντιμετώπιση του φαινομένου των διώξεων που υφίστανται χριστιανικοί πληθυσμοί στη Μέση Ανατολή, το λίκνο του Χριστιανισμού.
pdf30Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2022. Ανακοίνωση της Ηγεσίας της Δ.Σ.Ο. για τις τρέχουσες εξελίξεις που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Related Articles

Back to top button