ΑΘΗΝΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤOΧΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (Δ.Σ.Ο.) ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ»

 Ο διαγωνισμός αγιογραφίας συγκέντρωσε κατά πρώτον 222 συμμετοχές από 19 χώρες. Οι κριτές προεπέλεξαν και κάλεσαν 63 συμμετοχές εξ αυτών να εργασθούν επί 6 μήνες Στην συνέχεια παραδοθήκαν οι 63 διαγωνιζόμενες εικόνες στη γραμματεία της ΔΣΟ.

Οι εικόνες φωτογραφήθηκαν άρτια όλες με τον ίδιο τρόπο από ειδικό φωτογράφο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της κριτικής επιτροπής να τις μελετήσουν και να προβούν σε αξιολόγηση του διαγωνιζόμενου υλικού. Η κριτική επιτροπή μετά από αλλεπάλληλες μυστικές ψηφοφορίες και τηρώντας την ανωνυμία των διαγωνιζομένων κατέληξε στους 5 νικητές του διαγωνισμού. Οι πέντε νικητές προσκαλούνται προς συμμετοχή στην Τελετή Βράβευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη 26η Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο., σε τόπο που θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο 2018.

Σε παράλληλη ψηφιακή διαδικτυακή ψηφοφορία από έγινε από το κοινό συμμετείχαν 1880 άτομα από 48 χώρες. Πρώτη σε ψήφους αναδείχθηκε η εικόνα του αγιογράφου Mr.Yuriy Zemtsov, (Ρωσία) που λαμβάνει το τρίτο έπαινο.

Related Articles

Back to top button