Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ. ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Αθήνα 11 Σεπτεμβρίου 2017. Ανακοίνωση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των συμμετεχόντων του διεθνούς διαγωνισμού εικονογραφικής τέχνης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) με θέμα «η Ανάσταση του Ιησού»

Κορυφαία, κυρίαρχη στιγμή της Χριστιανικής θεολογίας, είναι το γεγονός της Ανάστασης του Ιησού Χριστού. Η εορτή των εορτών, ελπίδα και φως για εκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη, που όμως τους τελευταίους αιώνες, λόγω αλλαγής του ημερολογίου, εορτάζεται από της χριστιανικές Εκκλησίες, ομολογίες και θρησκευτικές οντότητες, σε διαφορετικές ημερομηνίες. Το τρέχον έτος 2017 κατά ημερολογιακή συγκυρία, το Πάσχα εορτάζεται από όλους την Κυριακή 16 Απριλίου.
Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), θέλοντας να χαιρετίσει αυτό το τυχαίο αλλά τόσο συμβολικό γεγονός του κοινού εορτασμού και να συμβάλει στις προσπάθειες αναζήτησης τρόπου κοινού εορτασμού της κεντρικής αυτής εορτής του χριστιανικού εορτολογίου, αποφάσισε να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό εικονογραφικής τέχνης (icon painting competition) με θέμα “Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ”.

Τα βραβεία του διαγωνισμού
1ο βραβείο 3000 €
2ο βραβείο 2000 €
3ο βραβείο 1000 €
Δύο έπαινοι από 500 ευρώ ο καθένας ( 2 x 500 € )

Οι πέντε νικητές θα κληθούν και θα φιλοξενηθούν στην πόλη που θα αποφασιστεί να γίνει η Γενική Ετήσια Συνέλευση περί τα τέλη Ιουνίου του 2018. Οι εκδηλώσεις θα συμπέσουν με 25η επέτειο από την ίδρυση της ΔΣΟ. Εκεί θα εγκαινιασθεί και η έκθεση που θα ανοίξει για το κοινό και θα δοθούν στους νικητές τα ανάλογα βραβεία. Στην έκθεση, όπως και στο δίτομο έργο που θα εκδοθεί, θα αναφέρονται τα ονόματα όλων των δημιουργών.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν και οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να παραληφθούν μεταξύ 15 Μαΐου και 30 Ιουλίου 2017.

Η ιστοσελίδα του διαγωνισμού

Η σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook

Related Articles

Back to top button