14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο. ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Η Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών των Επιτροπών της Δ.Σ.Ο. πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης στις 14 Ιουλίου στις 12:00 (ώρα Ελλάδας).
Στη τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος βουλευτές-μέλη της Δ.Σ.Ο. από 20 χώρες.
Οι κκ. βουλευτές αντήλλαξαν απόψεις αναφορικά με την εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19 που έπληξε τις χώρες τους και όλη την ανθρωπότητα και λόγω της οποίας αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες της συνέλευσης.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα της απόφασης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan για την μετατροπή της Αγ.Σοφίας σε τζαμί και συνετάγη ανάλογη Δήλωση.
Μετά την κοινή εισήγηση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης και του Γενικού Γραμματέα αναφορικά με τη διοργάνωση της 27ης Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο., λήφθηκε η απόφαση φέτος η ολομέλεια να πραγματοποιηθεί λόγω εκτάκτων συνθηκών στην Κρήτη, 17 – 21 Σεπτεμβρίου 2020, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Θέμα προς συζήτηση κατά την φετινή Γενική Συνέλευση θα είναι: “Το μέλλον του κόσμου, το μέλλον της Ευρώπης μετά την πανδημία”.
14 Ιουλίου 2020. Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. μέσω τηλεδιάσκεψης. Δελτίο Τύπου. pdf30
Δήλωση της Δ.Σ.Ο. για τη μετατροπή της Αγ.Σοφίας σε τζαμί. pdf30

Related Articles

Back to top button