22Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο.

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11568″ img_size=”1100×400″ add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Κεντρικό θέμα : «Ιστορικές Κοινότητες Ορθοδόξων στην Ευρώπη και τον κόσμο».
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message icon_fontawesome=”fa fa-calendar”]
Βιέννη, 25 – 29 Ιουνίου 2015.
[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Με την συμμετοχή πολλών εκπροσώπων ιστορικών ορθοδόξων κοινοτήτων από όλο τον κόσμο, με διαφορετική εθνική προέλευση, έλαβαν χώρα οι εργασίες της 22ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) στη Βιέννη στην οποία συμμετείχαν είκοσι έξι κοινοβούλια και ομάδες βουλευτών από διάφορες χώρες.
 Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο της Βιέννης, την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015. Την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης κήρυξε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. κ. Sergey Popov, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους για την μαζική συμμετοχή τους στην Γενική Συνέλευση, κάλεσε τους εκπροσώπους των ορθοδόξων κοινοτήτων να αναδείξουν την ενότητά τους παντού.
 Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. κ. Ιωάννης Αμαντίδης ανέφερε ότι η Δ.Σ.Ο είναι αντίθετη προς κάθε πολιτική που οδηγεί στην φτώχεια και την εξάντληση μεγάλων ομάδων πολιτών και που οδηγεί επίσης στην εξαφάνιση των χριστιανικών κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.
[/vc_column_text][vc_message icon_fontawesome=”fa fa-link”]
Επιλέξτε για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την 22η γενική συνέλευση Δ.Σ.Ο.
[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_video link=”https://youtu.be/_B0mk0R65YY”][vc_column_text]Εισήγηση από τον Αναπλ. Καθηγητή Θεολογίας κ. Χρήστο Αραμπατζή, Θεολογική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Θέμα: «Οι κοινότητες των ορθοδόξων ανά τον κόσμο. Από το εκκλησιαστικό δέον στην εθνική ιδιαιτερότητα».[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_video link=”https://youtu.be/nfjY1Nyih2Q”][vc_column_text]Εισήγηση από τον Καθηγητή του Μετσοβίου Πολυτεχνείου και Πρόεδρο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινοπουλιτών κ. Νικόλαο Ουζούνογλου. Θέμα: «Η Σημασία της συνέχισης της παράδοσης της Βυζαντινής Κοινοτικής Οργάνωσης προσαρμοσμένης στις σύγχρονες εποχές».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_video link=”https://youtu.be/JPaRfXduM4Y”][vc_column_text]Παρέμβαση από τον Βουλευτή, Μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Δ.Σ.Ο.  κ. Sergey Obukhov. Επί του κεντρικού θέματος «Ιστορικές Κοινότητες Ορθοδόξων στην Ευρώπη και τον κόσμο». [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_video link=”https://youtu.be/0aOGO9vhwHA”][vc_column_text]Επίσημη τελετή έναρξης της 22ης Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. (σε αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου της Βιέννης).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_video link=”https://youtu.be/lA-hr4iSNSc”][vc_column_text]Εισήγηση από τον Σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. Δρα Κώστα Μυγδάλη. Θέμα: «Τοπικές κοινότητες Ορθοδόξων και κοινωνία της πληροφορίας».[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_video link=”https://youtu.be/S1JaKjBL8ns”][vc_column_text]Εισήγηση από τον Σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. καθηγητή κ. Valery Alekseev. Eπί του κεντρικού θέματος : «Ιστορικές Κοινότητες Ορθοδόξων στην Ευρώπη και τον κόσμο».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Back to top button